Ingrediënten (4p) :
Pasta deeg: | |
---|---|
200g | bloem |
100g | tarwegriesmeel |
1 el | olijfolie |
2 | eiwitten |
1 | ei |
2 cl | water |
1 | snuifje saffraan |
zout | |
nootmuskaat |
Ragout: | |
---|---|
500g | mix zeevruchten (ontvroren) |
2 | lente-uitjes |
2 el | olijfolie |
120g | erwten (diepgevroren) |
2 | rode pepers |
3 el | zure room |
1 el | gehakte dille |
1 el | citroensap |
½ el | madras currypoeder |
1 el | olie |
zout | |
Bereiding : ca.40min (+ rusttijd pasta)
Maak een glad deeg van de pasta-ingrediënten, omwikkel in folie en laat het rusten voor min.1uur. Daarna smalle deegstroken maken en tot tagliatelli draaien door de pasta-machine PASTA PERFETTA NERO, gooi er wat bloem op en laat al dente koken in licht gezouten water. Giet af.
De lente-uitjes en de rode pepers fijnsnijden en in olie aanbakken. Dan de ontdooide zeevruchten toevoegen en gedurende 4-6min.verhitten. De erwten toevoegen en laten meebakken. Citroensap en dille bijvoegen, alsook de zure room. Bijkruiden met wat zout.
De gekookte pasta met wat olie opwerken en in diepe borden serveren met de ragout en bijgekleurd met wat curry poeder.
Voedingswaarde pp: 605 Kcal · 26g vet· 27g eiwitten · 64g koolhydraten · 4.5 koolhydraten uitwisseling
Geplaatst op: 13.10.2016
Terug naar het recepten overzicht