Ingrediënten (4p) :
400 ml appelsap
150 g suiker
Zout
1 kleine kool
2 uien
100 ml Balsamico Bianco
50 g walnootolie
4 appelen
200 g scheuten van mungbonen (getrokken met het serreglas BIVITA)
Voedingswaarde: Kilocalories 486 kcal Kilojoules 1.892 kj Proteïnen 5,56 g Vet 14,10 g Koolhydraten 79,46 g Vezels 8,93 g
Bereiding :
Appelsap samen met de suiker en een beetje zout in een pot doen en aan de kook brengen. Vervolgens op een laag vuur laten sudderen en reduceren totdat nog slechts de helft van de vloeistof in de pot aanwezig is.
Rode kool in vieren snijden, buitenste bladen en stronk verwijderen en de rode kool met de gourmetschaaf VIOLINO in fijne reepjes snijden. Daarna met de hand doorkneden.
Uien pellen en met de blokjessnijder CUBICO in fijne blokjes snijden.
De Balsamico Bianco, de blokjes ui en de walnootolie in de pot met het gereduceerde appelsap doen en er met behulp van een staafmixer een dressing van maken.
De appelen grondig wassen, ontpitten en in fijne reepjes snijden. Deze mee bij de dressing doen.
Nu de rode kool en de scheuten van mungbonen in een schotel (roer- en slagschotel MESCO) doen en met de dressing marineren. In een hoge slaschotel (bv. sla-/pastaschotel INSPIRIA) opdienen.
Smakelijk !
Geplaatst op: 09.12.2016
Terug naar het recepten overzicht